Efterfødselstræning

Hvad er efterfødselstræning?

Efterfødselstræning hjælper dig som nybagt mor med at komme igang med træningen efter fødslen. Det er vigtigt at komme godt videre efter en fødsel – både fysisk, psykisk og socialt.

Efterfødselstræning er godt, hvis du f.eks. har problemer med at finde den nye balance i kroppen, eller bare ønsker at optimere din fysik efter graviditeten og fødslen.

Det kan også være, at du ønsker at tabe dig, få en fladere mave, få en bedre kropsholdning og generelt få det bedre med dig selv.

Træningen tager også højde for de udfordringer, som et kejsersnit har medført. Et kejsersnit er en større operation, uanset om det er planlagt eller akut.

For en nybagt mor betyder fødslen også hormonelle forandringer og samtidig et ømt sår, som man skal tage sig af.


Hvor hurtig efter en fødsel må man træne?

Du kan starte med efterfødselstræning efter en normal fødsel efter ca. 3 uger.

Hvis du har født ved kejsersnit anbefaler vi, at du venter, til der er gået 6 uger. Derudover bør du efter kejsersnit også vente med hop og løb i de første ca. 4 måneder.


Målsætning med efterfødselstræning

Ved hjælp af arbejde med kropsbevidsthed, muskelbalance, bækkenbundstræning, styrketræning og udspænding skaber vi den nye balance i kroppen.

Det giver den enkelte et godt udgangspunkt for en velfungerende fysik og dermed et større overskud i hverdagen.


Efterfødselstræningen består af:

Muskeltræning

Træning af musklernes kapacitet, funktionalitet samt evne til at samarbejde. Fokus på mave/ryg og bækken. Gennem graviditeten er mavemusklerne blevet svage, og ryggen har været udsat for en meget stor belastning.

Bækkenbundstræning

Bækkenbunden er hårdt udsat under graviditeten og specielt under fødslen, derfor er genoptræning af bækkenbunden vigtig. Hvis du ikke får trænet bækkenbundens muskler igen, så kan det i værste fald give problemer med inkontinens og nedsunkne underlivsorganer.

Udspænding

For at afhjælpe uhensigtsmæssige muskelspændinger, som kan opstå i forbindelse med amning eller ved at bære meget rundt på dit barn.


 
Praktisk info:

Første besøg er en enetime, som varer 40 minutter, og de efterfølgende træninger varer 30 minutter – kan være individuelt eller på hold af maksimalt 3 personer.

Der vil til enhver tid være mulighed for at kombinere forløbet med individuel behandling, så du får det optimale udbytte af træningsforløbet.

Fysioterapeut Naaja Petersson er underviser på efterfødselstræningen.kiropraktor fysioterapeut silkeborg rygcenter idraetsklinik

Se vores priser

Silkeborg Rygcenter er tilsluttet overenskomsten mellem Sygesikringen og Dansk Kiropraktor Forening.

Det betyder, at de fleste ydelser på Silkeborg Rygcenter udløser tilskud fra Den Offentlige Sygesikring og dermed også fra Sygesikringen Danmark.

Læs mere