GLA:D® Ryg

Hvad er GLA:D® Ryg?

På Silkeborg RygCenter & Idrætsklinik tilbyder vi GLA:D® Ryg, et nyt behandlingstilbud til patienter med længerevarende eller tilbagevendende rygsmerter. GLA:D® Ryg er udviklet af forskere og behandlere på Syddansk Universitet.

Du har muligvis hørt om GLA:D® for hofte og knæ, som består af et uddannelses- og træningsforløb for personer med hofte- eller knæsmerter. GLA:D® Ryg, er opbygget på samme måde for mennesker med rygsmerter.

GLA:D® Ryg hjælper dig til bedre at styre din ryg og dine smerter gennem viden om rygsmerter, træning og øvelser.

Forløbets opbygning

GLA:D® Ryg foregår på små hold varetaget af vores fysioterapeuter på klinikken og består i:

  • Et indledende besøg hvor vi fastlægger dit startniveau for træning og drøfter dine mål
  • 2 gange undervisning om ryggen, smerter og hvad du selv kan gøre
  • 16 gange vejledt træning over 8 uger (8 x superviseret træning på klinikken og 8 x selvtræning hjemme med dagbog)
  • Et afsluttende besøg hvor vi tester, hvor meget du har forbedret dig og drøfter din videre plan
  • Indsamling af oplysninger om hvordan det går dig i et register for at blive klogere på rygsmerter og rygbehandling

Du vil i det indledende besøg få udleveret træningsdagbog, hvori du journalfører din egen træning hjemme.

Træningsfokus er på styrke af mave, ryg og ben og balder med egen kropsvægt som belastning samt elastikker

Målgruppe

GLA:D® Ryg er til dig med længerevarende eller tilbagevendende rygsmerter.

Sådan kommer du i gang

Tænker du at GLA:D® Ryg træning er noget for dig, så kontakt os på klinikken på tlf: 86 81 20 05 eller send os en mail på reception@silkeborgrygcenter.dk

Henvisning fra egen læge er ikke nødvendig.

Praktisk info

Til træningen skal du have tøj på, du kan bevæge dig i, men du behøver ikke have specielt idrætstøj eller sko. Du kan have indendørs sko med eller træne i bare tæer.

Pris:

Prisen for det samlede forløb efter sygesikringstilskuddet er kr. 2.484,- og er man medlem af “Danmark” er prisen for det samlede forløb kr. 1.572,-

Træningstid

Træningen ligger fast:

Torsdage: kl. 15.15

eller

Mandage: kl. 15.45

Mere information

Rygsmerter

Rygsmerter er noget de fleste mennesker oplever. Hos nogle er det lette, forbigående gener, mens andre er stærkt begrænsede i deres hverdag i årevis eller igen og igen.

Smerter opstår, når du bliver udsat for større belastninger, end den kapacitet du har. Det handler både om fysisk belastning på led og muskler, din måde at bevæge dig på og om dine mentale belastninger i form af for eksempel træthed eller bekymringer. Styrken af smerter hænger ikke særligt godt sammen med, hvad der sker i ryggen.  Smerter er en alarm, der forsøger at få os til at gøre noget, men ligesom en røgalarm ikke fortæller, om der er røg fra et stearinlys eller en stor brand, fortæller smertealarmen ikke, hvad der er galt. Derfor kan det være svært at blive klog på sine smerter.

Behandling

Der er videnskabelig dokumentation for god effekt af vejledt træning, generel fysisk aktivitet, manuel behandling og af at få viden om rygsmerter. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor, at det er de tilbud patienter med behandlingskrævende rygbesvær får. GLA:D® Ryg bygger på nyeste viden og tilbyder viden om rygsmerter (patientuddannelse) og vejledt træning for at give dig redskaber til selv i højere grad at kunne styre dine rygsmerter, også efter forløbet er afsluttet.

Vores opgave

Vi underviser og vejleder dig ud fra et program, der er udviklet ved Syddansk Universitet, som vi målretter til dit behov. Du får en træningsdagbog med hjem med illustration af øvelserne. Din behandler sørger for at registrere undersøgelsesfund i GLA:D® Ryg registret.

Din opgave

For at få optimalt udbytte af forløbet anbefaler vi, at du så vidt muligt deltager hver gang. Vi opfordrer dig til gradvist at være mere fysisk aktiv, f.eks. gå flere ture, cykle på arbejde, eller hvad vi bliver enige om kunne være godt for dig. Du skal også være indstillet på, at træning muligvis vil forværre dine smerter en overgang. Det er ufarligt, men naturligvis ubehageligt. Endeligt er det en del af forløbet, at du besvarer spørgeskemaer, når du starter GLA:D® Ryg og igen efter 4 og 12 måneder, så du bidrager til en større viden om rygbesvær.

Se vores priser

Silkeborg Rygcenter er tilsluttet overenskomsten mellem Sygesikringen og Dansk Kiropraktor Forening.

Det betyder, at de fleste ydelser på Silkeborg Rygcenter udløser tilskud fra Den Offentlige Sygesikring og dermed også fra Sygesikringen Danmark.

Læs mere